Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected] Кадър Нова твИма супер разпространители на вируса,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър Нова твИма супер разпространители на вируса,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Очаквам по 250 заразени на ден през зимата

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected] 

Кадър Нова тв

Има супер разпространители на вируса, това е потвърдено. На въпроса по кое време ще се избавим от ковид, не мисля, че някой може да отговори на въпроса, само че при всички случаи още години ще се живее с него. В България имаме 35 проучени варианта, в идващия миг ще станат 70 и по този начин нататък. Над 7 са генетичните линии, разклонения, които циркулират в целия свят. Има разновидност в повърхностния протеин, която благоприятства разпространяването на вируса, само че това е обикновено във вирусната еволюция, да стават всевъзможни разновидности и тези, коиот дават някакво преимущество, да се закрепят в еволюцията. Но това не значи, че болестта е станало по-страшно и по-тежко. 

Това разяснява в ефира на Нова тв проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център за заразни и паразитни заболявания.

От здравна позиция разграничаването и карантината много биха облекчили ситуацията. Само че от икономическа кгледна точка това е невероятно, защото вируса ще остане с нас години наред. Така че би трябвало да свикнем да се пазим от него и да пазим околните си. Така че една продължителна застоялост просто е невъзможна. Това, което остава в този момент е да се пазим, а там където има доста случаи, става въпрос за зле следен вирус. Т.е. едно доста бързо търсене на всички контактни, тяхното проучване, това е нещо, което може да спре разпространяването на вируса, разяснява проф. Христова.

Трябва да останат ограниченията, които не нарушават стопанската система. Доказано е, че при липса на отдалеченост незабавно има взрив на инфектираните, уточни тя.

При липса на характерно лечение всяко нещо, което подкрепя имунната система, е добре пристигнало. Така че за началния стадий витамините помагаха. Ако те подкрепят организма на 10%, характерния препарат ще го подкрепи на 90%, разяснява професорът. 

Очаквам изсъхнало и горещо лято, когато броя на инфектираните ще намелее. Но по-късно броя на инфектираните чакам да се вдигне на 200-250 за ден през ноември, декември, януари. Няма информация от целия свят да има справяне и понижаване на инфектираните, даже в противен случай, уточни тя. 

Заразяваме се главно с аерозолни частици, а при контакт с повърхности заразяването е минимално. Основното заразяване става при по-силно говорене, разяснява Христова. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР